• 28.01.2013
  Decor Eén

 • Decor Eén

  De dansgroep Expeditie Flamenco heeft tijdens de Flamenco Biënnale 2013 zes optredens gegeven in foyers op verschillende locaties van de Biënnale, zoals het Lucent Danstheater in Den Haag en het Frits Philipstheater in Eindhoven. De drie danseressen zoeken naar een experimentele choreografie waarbij een mix ontstaat tussen de traditionele dans en invloeden uit Azië, Afrika en Amerika. Om de twaalf minuten durende show voorafgaand aan het hoofdprogramma krachtig neer te zetten verlangde de dansgroep opvallend decor.

  Decor Een voor Expeditie Flamenco
  Samenwerking met Thijs Bakker Ontwerpt
  Opdrachtgever Expeditie Flamenco
  Status gerealiseerd
  Jaar 2013
  Budget 1300 euro incl. BTW  fotografie:Johannes van Assem

  Een eerste studie naar het decor leverde ideeën op in de richting van uitvergrote waaiers of een kamerscherm vergelijkbaar met het bekende ontwerp van Alvaro Aalto. Maar vanwege het experimentele karakter van de dansgroep zou het passender zijn om geen letterlijke verwijzingen te maken naar traditionele vormen.

  Naast de uitstraling was vooral ook de flexibiliteit en compactheid voor het transport van belang. Deze uitgangspunten werden gevonden in een studiemodel dat vervolgens werd onderzocht op materialiteit en kleur.