Lilith Ronner
van Hooijdonk

storytelling through architecture

 • 20.03.2013
  Tekeningen

 • Tekeningen

  Hier de voorgevel van het huis met de voordeur en een afdak voor fietsen, tuinmeubilair of andere buitendingen.

  Zicht op het huis vanaf de overkant van de straat met achter het huis nog net een stukje van de kas in beeld.

  De achtergevel toont grotendeels de kas. De kas heeft grote deuren die in de zomer helemaal open kunnen. Achter de kas steekt de schoorsteen uit boven het dak en daarachter is het verhoogde deel van het huis te zien. Hieronder bevindt zich de zolder.

  Het interieur van het huis is georiënteerd op de kas. Zo komt er veel licht binnen in het woongedeelte van het huis en ontstaat een directe verbinding met de tuin.

  De indeling van het huis is te zien in de plattegrond.

  Kijken we hoger in het huis dan zien we de trap en de zolder. Vanaf de zolder kijk je in een stukje van de woonkamer met zicht op de kachel.

  De kas zorgt niet alleen voor veel licht en extra ruimte maar de kas is ook belangrijk voor het binnenklimaat. In de winter wordt in de kas de ventilatielucht opgewarmd. Hierdoor verminderen de stookkosten. In de zomer kan de warme lucht in de kas weg via ramen in het dak en biedt de kas heel veel extra gebruiksruimte.

  Hier zien we het huis op de kavel. Voor op het kavel is ruimte voor de auto. Hier komt het bezoek en treffen buren elkaar. Achter het huis is een ruime tuin.