• 07.01.2015
    Interieur Zes

  • Interieur Zes

    Johannes en Lizzy hebben een week in het Stadhuis van Den Haag doorgebracht om een kavel te bemachtigen in een schoolgebouw aan de Stortenbekerstraat. De twee verdiepingen van circa 150m2, worden verbouwd tot een volwaardige woning. De bestaande ruimtelijkheid biedt een mooi uitgangspunt voor de nieuwe woning. De voorruimte heeft een hoogte van 3,5m en zal een inkomsthal worden met een trap naar de zolderverdieping. Deze lagere ruimte leidt naar het hoge lokaal, waarbij de afmetingen van de ruimte wordt benadrukt door een entresol en een decoratieve balk. In deze ruimte is de woon- en eetkamer bedacht. Onder de zware houten spanten op zolder komen de slaapverblijven en de badkamer.

    Plaats Den Haag
    Opdrachtgever particulier
    Status in uitvoering
    Jaar 2014 – nu
    Oppervlakte 150m2

    perspectief_trap

    De opdrachtgevers:
    Beste Elsbeth, Lilith en Lieke,
    Inmiddels hebben we het bouwboek nog een keer helemaal doorgenomen en kunnen we concluderen dat het een prachtig resultaat is van 7,5 maand hard werken. Ondanks de dwingende randvoorwaarden van het gebouw hebben jullie een ontwerp opgeleverd dat jullie kenmerkende handschrift ademt. Het levendige verkeersknooppunt bij de trap en de openingen bieden een veelheid aan mogelijke ontdekkingen, zowel in het toegevoegde ontwerp als in het oorspronkelijke gebouw. Naarmate je verder het interieur in komt zijn de ingrepen minder aanwezig en is het mogelijk in de sfeer van het oude gebouw rust te vinden. Zo presenteert het interieur zich meteen aan de gebruiker en leidt hem als vanzelf naar binnen en omhoog. De regelmaat van het leven, het opstaan, naar buiten gaan en weer terugkomen kan je misschien vergelijken met de eb- en vloedbeweging van de zee. Een woning moet die beweging ondersteunen en stimuleren. Wij denken dat jullie dit met interieur nummer zes! hebben bereikt. Heel veel dank daarvoor!
    Lizzy en Johannes