Lilith Ronner
van Hooijdonk

storytelling through architecture

 • 25.10.2016
  Interview met MOS architects gepubliceerd

 • Interview met MOS architects gepubliceerd

  Afgelopen zomer is Elsbeth naar New York afgereisd om daar aan de School for Visual Arts de masterclass Design Writing te volgen. In het kader daarvan schreef ze het interview met collega architecten MOS in New York. Op Archined is op 21 oktober het interview gepubliceerd. Zie hier het resultaat en de inleiding:

  Er lijkt zich een nieuw Europees discours af te tekenen rondom bureaus die putten uit traditie en uitgaan van de artistieke waarde van architectuur. Architectuur die niet te resumeren is tot schema’s, maar projecten die zich langzaam ontvouwen in relatie tot de context en de gebruikers. Ook in de Verenigde Staten vindt deze discussie weerklank.

  Tussen de grote bureaus die wolkenkrabbers realiseren manifesteert zich MOS architects met poëtische architectuur. Door de critici wordt hun architectuur gelijk geschaard aan Europese architectuur. Opmerkelijk, omdat ze volgens zichzelf juist voortgaan op de traditie van Amerikaanse architecten als Venturi Scott Brown. Elsbeth had een gesprek met deze wonderbaarlijke architecten die inmiddels ook voet aan Europese bodem hebben gekregen.

  mosarchitects