Lilith Ronner
van Hooijdonk

storytelling through architecture

  • 03.07.2017
    Open Oproep Ruimte voor Ontwerpkritiek

  • Open Oproep Ruimte voor Ontwerpkritiek

    Samen met Sereh Mandias is Elsbeth Ronner geselecteerd voor deelname aan de Open Oproep Ruimte voor Ontwerpkritiek, van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Het voorstel ‘Windoog, podcast voor divers geluid’ moet architectuurkritiek weer aansprekend maken voor een algemeen publiek.

    Volgens ons neemt de waardering van architectuur bij een breed publiek af door de gebrekkige toegankelijkheid van architectuurkritiek. Daarom richten wij ons op het populaire medium van de podcast, dat in korte tijd relevante informatie verspreidt, weinig kosten meebrengt en ongelimiteerd beluisterd kan worden. De content word gecreëerd door een divers samengestelde redactie, die verschillende disciplines vertegenwoordigd. Daarnaast willen we samenwerken met bestaande platforms, zoals De Architect, TU Delft en VPRO.

    De podcast moet een alternatief bieden op de visuele taal die bij de gangbare platforms over architectuur domineert. Overkoepelend doel is bewustwording van de rol van architectuur in de maatschappij en het dagelijks leven van mensen.