• 30.12.2014
  Skeuo-Office

 • Skeuo-Office

  In opdracht van Atelier Rijksbouwmeester onderzocht Lilith Ronner van Hooijdonk in samenwerking met Studio Moniker de toekomst van de rijkswerkplek.

  Programma onderzoek
  Opdrachtgever Atelier Rijksbouwmeester
  Samenwerking met Moniker
  Status afgerond
  Jaar 2014

  Met name het flexwerken wordt als een probleem ervaren. De omslag naar activiteitengericht werken is nog niet gemaakt. De lege bureaus staan in schril contrast met de werkplekken van vroeger waar de activiteiten van de eigenaar zichtbaar waren. De persoonlijkheid van de eigenaar was voorheen leesbaar.

  Studio Moniker en Lilith Ronner van Hooijdonk zijn op zoek gegaan naar het element of het minimale wat nodig is om een werkomgeving prettig te maken en waar werknemers zich thuis voelen. Daarvoor leenden wij het begrip skeuomorphism uit de computerbranche. Skeuomorphism wordt gebruikt om nieuwe concepten te introduceren. Om de stap van een analoge naar een digitale toepassing begrijpelijk te maken wordt de vormentaal uit de fysieke wereld overgenomen op het beeldscherm, hoewel daar technisch geen noodzaak voor is.

  Lilith Ronner van Hooijdonk en Studio Moniker gebruikten het begrip skeuomorphism om op een begrijpelijke manier de activiteit te kunnen koppelen aan de identiteit van de werkplek. Werknemers kunnen de werkvloer aanpassen op de werkzaamheden middels een sprong in de lucht. Op de website the-skeuo-office.com presenteren wij een generieke kantoorruimte die gesynct kan worden met het werk.

  website